Servicii de backup & disaster recovery

Servicii de backup & disaster recovery

Serviciile de backup reprezintă cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva pierderii accidentale a datelor sau a coruperii acestora ca urmare a unui atac cibernetic. Organizațiile au posibilitatea de a-și salva datele într-o locație, pentru a fi rapid recuperate și restaurate în situația în care locația principală este afectată. În acest fel, este asigurată continuitatea operațională a întregii organizații.
Prin intermediul serviciilor de disaster recovery se poate crea o replică a sistemului informatic, integral sau parțial. În situația producerii unui incident major, care conduce la indisponibilitatea accesarii datelor, se vor putea restaura sistemele informatice intr-un interval optim, de cateva minute, dintr-o altă locație . Astfel întreaga activitate a organizației poate continua fara intreruperi.


Servicii de back-up
Din ce în ce mai multe atacuri cibernetice de tip ransomware vizează sistemele informatice ale organizațiilor, atacuri care sunt soldate cu criptarea datelor și restricționarea accesului angajaților la sisteme și aplicații. Prin achiziționarea de servicii de backup, organizațiile pot preveni pierderile de date și evita impactul negativ asupra veniturilor.
Serviciile IOSS oferite organizațiilor sunt livrate pe infrastructură proprie de cloud, tehnologia folosită pentru back-up ne permite să ne adaptam rapid la orice sistem informatic. Datorită tehnologiei Veeam, putem restaura datele în cateva secunde, atât pentru infrastructuri virtuale, cât și pentru infrastructuri individuale, stand alone. Datele organizațiilor sunt salvate în data center-ul propriu, aflat în București, cu o frecvență zilnică, săptămânală, lunara si anuală. Pentru organizațiile, care doresc mai multă siguranță și disponibilitate a datelor, asigurăm replicarea acestora într-o locație secundară.


Data center-ul IOSS dispune de cele mai moderne facilități:
- inalta disponibilitate a serviciilor, garantată prin contract;
- circuite principale redundante de alimentare cu energie electrică, furnizate de operatori diferiți;
- circuite secundare de rezerva cu energie electrică, furnizate de generatoare electrice de nivel industrial;
- sisteme de stabilizare și backup pentru circuitele de energie electrică (UPS – APC by Schneider Electric);
- sisteme de stingerea incendiilor cu gaz inert;
- circuite de date redundante cu cei mai importanți operatori din telecom;
- sisteme de supraveghere ICTV;
- acces securizat pe baza de amprenta;
- monitorizare a perimetrului cu agenți de securitate 24/7


Întreaga infrastructură de calcul peste care se salvează datele este proiectată redundant, fiind construită pe servere de mare capacitate. Utilizăm tehnologia Hyper-V de la Microsoft și sisteme de stocare de tip SAN. Anual, data center-ul este audiat de către o companie de securitate independentă.


Beneficii servicii de back-up:
- Tehnologie de back-up agnostică din punct de vedere al infrastructurii utilizate de către organizații;
- Platformă securizată;
- Datele sunt stocate in deplina siguranta;
- Există două medii de stocare a datelor – pe disc și pe bandă – ceea ce confera o maximă siguranță asupra datelor și capacității de restaurare a acestora;
- Posibilitatea de a scală ușor;
- Disponibilitate garantată;
- Pachet complet pentru servicii de consultanță și asistență


Servicii de disaster recovery
IOSS oferă servicii de disaster recovery personalizate pentru organizații, cu ajutorul tehnologiei Veeam se realizeaza o replică a serverelor sau mașinilor virtuale ale organizațiilor pe infrastructură din data center-ul propriu. Furnizarea serviciului de disaster recovery implica alocarea unei parti din din infrastructură de cloud privat IOSS, pe care organizația o poate folosi ca o extensie a propriului sistem informatic. Astfel, în cazul unor incidente în infrastructură organizației, putem asigura repornirea totala sau partiala a infrastructurii de calcul în cateva secunde din cloud-ul privat IOSS . În situațiile de calamitate sau forta majora, sistemele informatice ale organizațiilor pot functiona fara intreruperi. Chiar dacă rețelele private ale organizațiilor nu mai sunt funcționale, angajații pot lucra de la distanță și pot accesa cloud-ul privat IOSS și implicit sistemele companiei din locație de disaster recovery.


Beneficii servicii de disaster recovery:
- Salvarea datelor si/sau a sistemelor informatice intr-o locatie secundară. Organizația are garanția că datele și sistemele sale se regăsesc într-o altă locație, în deplină siguranță și cu o disponibilitate ridicată.
- Scalabilitatea sistemelor informatice se poate dimensiona rapid, pe masura ce organizația se dezvoltă;
- Flexibilitatea serviciilor se realizeaza tinand cont de cerințele personalizate ale organizațiilor; Putem sa furnizam servicii de disaster recovery pentru infrastructuri de tip SAP, Oracle, etc
- Securizarea datelor este o componenta esentiala în livrarea serviciilor de DR, IOSS investește permanent în tehnologii mature și servicii profesionale pentru a satisface toate cerințele impuse de standardele internaționale în domeniul securității
- Calitatea serviciilor este certificata anual de către Lloyd’s Register una dintre cele mai prestigioase companii de management al calității
- Predictibilitate a costurilor este data de modelul de tip cost operațional, serviciile fiind calculate în funcție de consumul de resurse utilizate

Serviciile de backup si disaster recovery reprezinta o componenta critica in strategia de functionare a oricărei organizații. Indiferent de industria în care aceasta activează sau de dimensiunea acesteia, serviciile de back și disaster recovery protejează organizația de eventuale pierderi de date și de disfuncționalități care pot apărea în buna funcționare a organizației.