Servicii de cyber security

Servicii de cyber security

Trăim într-o lume din ce în ce mai digitalizată și mai interconectată, în care rețeaua și sistemele informatice ale organizației sunt accesate de utilizatori cu cerinte diferite. În același timp, atacurile cibernetice au devenit tot mai frecvente și mai sofisticate, iar odată cu adoptarea pe scară largă a modelului de lucru de la distanta, presiunea pe departamentele de securitate din organizatii crește exponențial. Sistemele informatice sunt mai complexe și mai expuse amenințărilor de securitate, de aceea securitatea datelor, aplicațiilor, echipamentelor și retelelor devine critică pentru orice organizație care vrea să aibă control și vizibilitate asupra operațiunilor și activității angajaților.


Managementul vulnerabilităților
Serviciul de management al vulnerabilităților se adresează organizatiilor care doresc să își externalizeze componenta de securitate și presupune scanarea periodică a infrastructurii. Cu ajutorul tehnologiei Nexus, scanăm întreaga infrastructură a unei organizatii, cu o frecvență zilnică, săptămânală, sau lunară, cu scopul de a obține vizibilitate asupra programelor și sistemelor de operare care rulează în mediul IT al organizatiei.
Folosind această tehnologie, putem oferi un audit complet asupra sistemului informatic al organizatiei, sistemelor de operare și a diferitelor aplicații folosite. Auditul scoate in evidenta existenta unor vulnerabilități majore sau minore, dacă anumite sisteme sau aplicații sunt actualizate sau nu. În urma acestei evaluări, consultantii IOSS intervin cu acțiuni corective, pentru a remedia toate aceste vulnerabilități prin actualizarea sistemelor si identificare soutiilor tehnice si de securitate care sa conduca la rezolvarea acestor vulnerabilități.
SLA garantat
Toate serviciile din portofoliul IOSS sunt oferite în baza unui SLA (Service Level Agreement), prin care este garantat un nivel inalt al calitatii acestora si un timp de interventie si rezolvare agreate prin contract.


Beneficii ale managementului vulnerabilităților:
- Verificarea periodică a sistemului informatic al organizatiei și prezentarea unui raport asupra activității acesteia,
- Evaluare periodica pentru a preveni riscul producerii unor incidente de securitate,
- Remedierea rapidă a vulnerabilităților găsite în urma evaluării,
- Auditarea sistemului informatic.

Firewall as a service – oferit de IOSS
Tranziția către platformele cloud și creșterea gradului de utilizare a dispozitivelor mobile au condus la dizolvarea perimetrului tradițional al rețelei. Strategiile de securitate ale multor organizații sunt construite în jurul perimetrului rețelei, iar aceste evoluții ale rețelei obligă organizațiile să regândească securitatea acesteia.
Firewall as a Service (FWaaS) reprezintă un mod nou și revoluționar de a furniza capabilități de firewall și de securitate pentru rețea, ca serviciu în cloud. Prin valorificarea mediului cloud, organizațiile obțin beneficii financiare, de performanță a rețelei și de securitate.
IOSS asigura managementul întregii soluții pentru organizatiile care doresc să externalizeze componenta de firewall din sistemul informatic, atât în partea de infrastructură, cât și în cea de management de servicii.
Tehnologia CheckPoint, folosita de catre specialistii IOSS este considerata tehnologie de top in cadrul solutiilor pentru securitate cibernetica.


Beneficii Firewall as a Service:
- Protecție împotriva atacurilor din exteriorul și interiorul organizației;
- Securizarea rețelei – pentru clienții care lucreaza de la distanta, fie clienti individuali, fie locatii si sucursale (securizare VPN și prin tunele IPsec);
- Segmentarea rețelei - accesul poate fi partajat și segmentat pentru ca anumite categorii de persoane sa poata accesa doar anumite tipuri de resurse;
- Simplificarea accesului la anumite resurse – folosim conceptul de Identity Service, unde putem integra echipamentele firewall cu Active Directory și cu serverele clientului, astfel încât să simplificăm accesul utilizatorilor către anumite resurse, pe baza permisiunilor pe care le au aceștia;
- Protecția serverelor de date, a serverului de email, a stațiilor de lucru (Windows, Linux);
- Transportul și conexiunile între locații se fac securizat prin tunele Ipsec;
- Oferim întreaga infrastructură ca serviciu, ceea ce se traduce prin economii semnificative de costuri pentru organizatii;
- Scalare dinamică, în funcție de nevoile organizatiei.


Audit de securitate facut de IOSS
Auditul de securitate este un serviciu pe care îl IOSS il ofera organizatiilor care vor sa previna incidentele de securitate cu efecte negative asupra intregii activitati. Asigurăm un audit complet al infrastructurii organizatiei, care poate fi realizat automat sau manual. În abordarea automată, un dispozitiv este integrat în infrastructura clientului, care preia tot traficul realizat și îl analizează (vulnerabilități, design-ul soluției și al infrastructurii, configurarea rețelelor și echipamentelor prin care este rulat traficul, sistemele de calcul și de stocare folosite, aplicațiile folosite de client pentru a-și securiza sistemul informatic, cine are acces la resurse etc.). În urma acestui audit, este generat un raport către organizatie, care va releva dacă sunt anumite componente care reprezintă un risc de securitate. În abordarea manuală, inginerii noștri realizează auditarea sistemului informatic al organizatiei și pot descoperi anumite configurații care nu sunt adecvate, pot găsi anumite breșe de securitate sau aplicații care reprezintă un risc de securitate.
Indiferent de metoda prin care se realizează acest audit, sunt identificate riscuri de securitate în urma cărora echipa de specialisti in cyber security a IOSS:
- Identifica bresele din cadrul politicilor de securitate si punctele vulnerabile;
- Propune un action plan in acord cu politicile de securitate ale organizatiei atat interne cat si externe;
- Ofera propuneri pentru inbunatatirea procedurilor de securitate.


Beneficii audit de securitate:
- Expertiză în realizarea de audituri de securitate;
- Identificarea riscurilor de securitate IT
- Propuneri privind remedierea in timp util a riscurilor de securitate
- Îmbunătățirea performanței și protejarea rețelei și datelor împotriva atacurilor din exterior.
Specialistii in securitate cibernetica din IOSS, sunt in contact permanent cu organizatiile cu care coopereaza si raspund in mod proactiv la provocarile aparute, adaptand strategiile pentru remedierea acestora inclusiv prin folosirea unor noi tehnologii de la furnizori de top mondial in in domeniul securitatii cibernetice.